×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/CarbageRun/Reisdagen/1507

Dinsdag 15 juli

 

Omstreeks 06:00 worden we wakker gemaakt door Jonan, enkele minuten later horen we de lucht hoorn ook alweer lawaai produceren. Iedereen heeft onder de omstandigheden redelijk goed geslapen, dit had veel slechter gekund. We zijn dan ook redelijk fris aan de ochtend begonnen. Albert gaat koffie maken op ons mooie kooktoestel en de rest ruimt de tent en de spullen op,  Al snel zit iedereen aan een  lekker bakje koffie of thee. Na de koffie en thee haalt Jonan de opdracht voor vandaag op en wij rijden alvast naar voren. Er zijn vandaag ook weer drie opdrachten. de 1e neem een positieve zwangerschapstest mee. de 2e neem een foto van een oud vrouwtje in je auto terwijl die binnen staat en de derde neem een originele brink trekhaak dop mee naar de finish. Ook zijn er vandaag 2 routes, 1 van 11 uur 800km en een korter alternatief. De langste is uiteraard de mooiste en we besluiten deze dan ook te nemen.          We vertrekken onder redelijke weersomstandigheden bewolkt maar temperatuur is goed.

 10:15 update

 

We zijn even gestopt vlak voor Tsjechië om een autobaan vignet te kopen 12 euro. Laat ze hier in Nederland ook maar mee starten iedereen doet het en hoeven wij minder belasting te betalen. We hebben overigens besloten de opdrachten te laten voor wat ze zijn. De route van vandaag gaat over binnen weggetjes en duurt zonder stops al 11 uur dat betekend dat we nooit voor 20:00 uur bij de finish zijn. Het weer is weer fantastisch waardoor er vreemde luchten opsteken in de auto. Nader onderzoek leert dat Jonan zijn oude sokken heeft uitgetrokken en achter de voor stoel in het opbergvak heeft opgehangen. Jonan honoreert direct het verzoek om zich te ontdoen van de sokken en terwijl we rijden op de snelweg worden de sokken direct naar buiten gegooid. Weer een probleem opgelost ;-). Albert heeft nog wat extra roosters opengezet zodat het nu bijna koud in de auto begint te worden. Vanwege de lange rit besluiten we koffie te drinken in de auto, gaat ons erg goed af koffie smaakt prima en geen brandwonden.

 15 juli 13:15 update

Na de koffie en de sokken zijn we stevig doorgereden over snelwegen in Tsjechie. Muziek staat lekker hard in de auto, airco doet het goed humeur is goed kortom het gaat hartstikke goed.  In Hradec Kralove besluiten we om even te stoppen om wat te eten. We stoppen bij een interspar. Eerst even checken of we kunnen pinnen, vervolgens toilet en daarna terug om wat te bestellen. We bestellen allemaal chicken met gebakken aardappel partjes in schil en wat te drinken. De rekening is 552 Tsjechië kronen geen idee hoeveel dit is, we zoeken dit even uit. Het blijkt 20 euro te hebben gekost voor 5 borden met eten en drinken 4 euro pp. Jonan gaat toch nog proberen wat aan de opdrachten te doen en koopt voor 37 kronen (1,50 euro) een zwangerschapstest en vraagt ook om een briefje met daarop in het Tsjechiës een vertaling. Helaas tot nu toe geen resultaat maar we hebben het geprobeerd. Vanaf nu verlaten we de snelweg en worden het voor een groot gedeelte van de middag binnendoor wegen.

15 juli 17:30 update

 

Al vrij snel na onze stop krijgen we de tip om de test in pepsi cola max te doen. Dit zou moeten werken. We besluiten dan ook om even te stoppen bij een benzinepomp om cola te kopen. Blijkt dat 1 van de verkoopsters daar zwanger is en ons wil helpen. 5 minuten later komt Jonan weer terug met de test die gebruikt is. Even later controleren we alles nog even en het lijkt erop dat ze is vergeten een strip van de test af te halen waardoor deze niet goed heeft gewerkt. Wordt het toch nog cola kopen. We rijden inmiddels over smalle slechte weggetjes door een heel mooi groen landschap zo nu en dan komen we andere carbagerunners tegen waardoor we weten dat we nog steeds goed zitten. De omschrijving van de routes maakt dat het erg moeilijk is om in 1 keer een heel stuk in te geven we doen dan ook elke keer een stukje en dat werkt erg goed. Op een erg slecht stuk weg staan een aantal andere carbagerunners bij elkaar er is daar midden in de rimboe iemand met pech. Er wordt gevraagd of we kunnen slepen. Albert geeft aan dat we door moeten rijden er staan genoeg auto's bij en slepen is voor ons in deze bergen ook niet goed. Ongeveer een 20 minuten later ontdekken we zelf een brandend lampje op het dashboard. We besluiten direct te stoppen en bij het openen van de deur horen we gelijk een klap ......... onweer. Heel even dacht ik dat het iets anders was. We zoeken uit wat er aan de hand is en het blijkt te warme transmissie olie te zijn. Advies rustiger rijden of even stoppen. De stop werkt, maar ook voor Albert ondanks dat de regen met bakken uit de hemel komt besluit Albert dat hier en nu de grote boodschap moet gebeuren regen of niet. We rijden weer verder in het onweer en na ongeveer 30 minuten knapt  het weer weer op en zijn we van de slechte weggetjes af. We zien hier twee hardlopers langs de weg en terwijl we passeren drukt Albert op de grote claxon, we zien de hardlopers zich rot schrikken wat tot grote hilariteit leidt in de auto. We vervolgen onze route en rijden verder richting polen. De route is goed te volgen en verwachte aankomst is dan ook rond 19:00 wat meevalt.

15 juli 22:00 

 

Zoals verwacht zijn we rond 19:00 uur in Katowice. De finishplaats is een vliegveld. Wij maar denken dat het een oud vliegveld is maar daar vergissen we ons in. De loodsen lijken wel verleden tijd te zijn zo roestig zij ze. We staan op het grote grasveld voor de loodsen in tegenstelling tot gisteren is het hier wel goed voor elkaar met de kamp plaats. Achter het grasveld is de stijg-/landingsbaan. We zien hier vanavond meerdere vliegtuigen opstarten. Nu maar hopen dat de piloten zich vannacht niet vergissen met al die lichtjes op de auto's. Na het tent opzetten gaan we even de stad in om wat eten te scoren. Al snel vinden we een KFC waar we voor de 2e keer vandaag heerlijk aan de kip zitten.  Na het eten lopen we weer terug naar de camping welke in de tussentijd aardig is volgelopen. Het is weer helemaal vol het lijkt erop dat de meesten weer aangekomen zijn. En dat er weinig gestrand zijn. Je ziet elke dag weer auto's die je eerder nog niet had opgemerkt.  Even verder als waar wij staan staan ze met een soort van vlammenwerper welke vlammen van 2 meter hoog in de lucht schiet. Is een mooi gezicht om te zien. Op de etenstafel welke jullie ook op de fotos zien staat de bus rem reiniger weer met daaronder een tientje. Albert heeft zij vloeibare pakking uitgeleend aan een team met een jaguar. welke problemen hadden. Slepen vanmiddag was echt geen optie maar dit is prima te doen. We gaan lekker voor de tent zitten met een biertje en luisteren naar de kakofonie van geluiden. Hoe we hier vannacht een oog dicht doen is mij een raadsel, de tijd zal het leren.

 

Oant moan.

 

{gallery}CarbageRun/Reisdagen/1507{/gallery}


 

678.4 km, 14:19:57