12 Juli 2014

Vandaag hebben we de auto afgemaakt, nou ja bijna helemaal afgemaakt. Albert is vanavond de veren nog aan het vervangen want deze kunnen het gewicht niet meer verdragen. De containers en de auto zijn gevuld en zoals iedereen wel herkend ruimte is er nooit genoeg. We zouden nog wel een container achterop willen plaatsen. Jonan heeft boodschappen gedaan bij een niet nader te noemen winkel, helaas heeft hij de boter vergeten dat wordt dus geen eieren bakken. Maakt mij niks uit lust ik toch niet. Vandaag ook de laatste hand gelegd aan de website. Deze is geschikt gemaakt om onderweg aan te passen. En nu maar hopen dat dit gaat lukken. Dit was het voor wat betreft de voorbereidingen, het volgende verslag zal 13 juli zijn Ermerstrand, zie hiervoor in het menu van de Reisverslagen.


 


6 Juli 2014

Er wordt wel eens gezegd zondags werk is niet sterk. Maar ja weinig tijd veel te doen enzovoort. En trouwens het was mooi weer om te plakken en dat was waarschijnlijk niet zonder reden. Plakken is een specialistisch werkje en dan heb je hulp nodig van mensen die gekke bekken kunnen trekken. Na enige uitleg mocht ik het ook proberen en dan gelijk maar bovenop de  auto de moeilijkste sticker plakken. Al met al zijn we super tevreden met het resultaat. Gerhardus hierbij dan ook bedankt voor het ontwerp en de hulp bij het plakken.


 


 5 Juli 2014

Gisteren 4 juli hebben we de stickers voor de beplakking van de auto ontvangen en gesneden. Vandaag zijn we verder gegaan met de elektrische installatie. Tja en dan moet je wel eens gaatjes boren in de auto. Nou de volgende keer laten we dat iemand anders doen, ik zeg niet wie, maar we hebben er iemand tussen die gewoon denkt oh nog een laag metaal, nou ja dan boor ik daar toch ook nog even doorheen. En ja dan blijkt ineens dat er een gat is geboord in de motormanagement module en dat de drukregelaar is geraakt. Wij alvast op internet zoeken naar een vervangende motormanagement module, nou goedkoop zijn die dingen niet. Gelukkig weet Albert ons voor de aftrap van een spannende voetbal wedstrijd te vertellen dat de module weer is gerepareerd en volgens hem weer optimaal functioneert. Mocht dat nu niet het geval zijn dan is de kans erg groot dat jullie dat hier ergens gaan lezen ;-).28 Juni 2014

Bijna een maand niet bij de auto geweest, gelukkig zijn de anderen in de afgelopen weken wel aan het klussen geweest, maar ik had andere werkzaamheden zoals een marathon lopen. Zoals jullie kunnen zien hebben de heren aan de details gewerkt. De gril, de spiegels en de benzinedop zijn blauw gespoten en de onderste lijn op de auto is mat zwart geverfd. Ook zijn de containers inmiddels achter de auto bevestigd. En ja ik kon het niet laten om even te testen of ze goed zitten. En ja hoor het met afstand lichtste team lid kunnen ze prima houden. Ook zijn Jan Douwe en ik vanochtend bij Jan Sikkes geweest om schuim voor de kussen te halen. Sta je daar om 09:00 op de stoep zijn ze pas om 09:30 open. De kussen gaan we plaatsen op de achterbank, aan de zijkanten zitten we namelijk op het koetswerk van de auto en dat zit voor even wel goed maar voor 5 dagen zit het kut.


 


29 Mei 2014 paint day

Vandaag is het dan zover we gaan de auto oranje verven. Met zijn allen beginnen we aan de klus, eerst wassen dan schuren met een soort van schuursponsjes, dan weer wassen. En dan komt de rottigste klus afplakken. Een geduld werkje. Het hoeft ook niet zo precies, maar is toch wel mooi als het goed gebeurd. Na het afplakken neemt Tjeerd als eerste de verfspuit ter hand, wat je met zijn verleden als grafitti artiest ook welk had kunnen bedenken. Verven met een verfspuit is toch wat anders als een spuitbus. Tjeerd doet het zeker goed, maar hier en daar toch een druiper. Na de lunch patat met korket neemt Albert de spuit in de hand. De ervaring druipt er van af. En ja gelijk drupt er niets meer van de auto.


 


 24 Mei 2014

Vandaag zijn we voornamelijk bezig geweest met de middenconsole. Zoals jullie eerder hebben kunnen zien was deze helemaal gesloopt. Onze super bouwvakker Tjeerd weet er meet veel geduld en toewijding dan wel weer een verschrikkelijk handig ding van te maken, wat ons tijdens de rit erg veel plezier gaat geven. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen hebben we de airbag gesloopt. In de ruimte welke hierdoor vrij is gekomen hebben we een handig opbergvak gemaakt voor allerlei spulletjes. 3 Mei 2014

 Jonan heeft een oud rooster gekocht wat we kunnen gebruiken om de bagage niet in onze nek te krijgen tijdens een rem actie. Tjeerd is het rooster aan het opmaat maken. Jonan, de denker heeft wel eens een momentje voor zichzelf nodig om even te bedenken wat de volgende stap zal zijn.  Oh ja Albert is de veren van de bestuurders stoel aan het vastzetten. De stoel veren waren compleet versleten en dat zit niet lekker en al helemaal niet als je elke dag meer als 600 kilometer moet rijden. 's middags hebben Jonan en ik de tent die we voor een prikkie op marktplaats hebben gekocht bij ons in de tuin opgezet. Oefening baart kunst was het devies en na 5 uren stond dat kreng dan ook eindelijk ;-). Oh ja we hadden ook nog even tijd om leuke dingen te doen. We hebben de airbag laten ontploffen. Ondanks dat je weet dat de knal gaat komen is het toch nog schrikken als het dan gebeurd. Één ding is zeker als je airbag afgaat en je zit erachter dan kun je reken op fikse blauwe plekken.12 April 2014

Een week eerder zijn we al gestart met de voorbereidingen. Op deze dag zijn we verder gegaan met het slopen en opnieuw opbouwen van het interieur. De kofferbak is compleet gestript en voorzien van planken waardoor we de gereedschap en bagage en de kist met eten e.d. prima kunnen vastzetten. Ook de handvaten aan de deuren worden verplaatst naar de bovenkant zodat we wat meer ruimte hebben voor de benen. Zoals jullie kunnen zien hebben we ook wel eens gezelschap van wilde dieren :-).