×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/CarbageRun/Reisdagen/1807

18 Juli 09:30

 

Zoals gisteren vermeld hebben we de tent opgezet naast een hoog gebouw in een parkje. Wat we nog niet hebben vermeld is dat we op deze plek onder constante videobewaking staan en dat de toiletten op 30 meter loopafstand staan. Dat laatst geeft vanochtend toch enig rumoer en we zijn dan ook allemaal voor de wekker van 06:30 van bed. Al snel beginnen we aan ons ritueel tent opruimen, koffie drinken en eten. Het croissantje wat JD gisteren heeft gekocht smaakt heerlijk. We proberen ondertussen uit te zoeken hoe we weer internet kunnen krijgen en uiteindelijk kan ik opwaarderen en betalen. Helaas gaat dat niet werken omdat je voor een ideal betaling internet nodig bent. Ik besluit een gok te wagen en bel Anita om te kijken of zij me kan helpen. Ze neemt niet op maar belt even later wel terug. W e doen drie pogingen maar dan is het toch gelukt. We hebben weer internet. Ondertussen is de rest al helemaal klaar met inpakken en haalt Jonan de opdracht en route voor vandaag al op. Als Jonan terugkomt hebben we net weer internet. Jonan whatsapp't de opdracht en route voor vandaag naar Rients door en we gaan rijden. Dit levert ons vanavond een gratis biertje op. De opdrachten voor vandaag zijn te doen. Neem een foto van het dorpje waar een biermerk is begonnen wat een jarenlange juridische strijd heeft gevoerd met een ander biermerk. Neem een voor portier mee naar de finish. Fotografeer een auto welke langs de route staat. Er is vandaag ook weer een bonus opdracht, neem een echte Amerikaanse Cowgirl mee naar de finish voorzien van een Amerikaans paspoort. Onder het rijden zetten we de route in de navigatie en uit op de kaart. De eerste stop is net na de grens van Oostenrijk om een vignet te halen.

 

18 juli 12:00 uur

 

We kachelen lekker  verder over de Oostenrijkse snelwegen en stoppen omstreeks 10:00 voor een tankbeurt en een bak koffie. Je kunt wel merken dat we weer in west Europa zijn, dit zijn de prijzen aan de pomp die we in het begin van de week ook zagen. We gaan lekker buiten op het terras zitten en Jonan appt Rients om door te geven waar we zitten om de opdracht te overhandigen. Als we de koffie op hebben zijn ook zij gearriveerd en we kletsen nog even gezellig verder en besluiten dan verder te rijden. We plaatsen nog even een Duits vlaggetje op de Audi van Rients en vervolgen onze weg. Tjeerd rijdt en we kunnen dan ook weer een boom klaverjassen. Al snel is duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Albert en Joost winnen ook deze boom weer. Het weer is ook vandaag weer super. We overwegen om om te rijden om de foto van het plaatsje te maken voor de bier opdracht.

 

18 juli 15:00 uur

 

Na de koffie rijden we weer lekker verder, vrij vlot na de koffie komen we voor de 2de keer deze week Tsjechië binnen. Omstreeks 13:00 besluiten we dat het tijd wordt om wat te eten. We parkeren op een parkeerplaats naast de weg waar allemaal picknick banken op een rij staan. We besluiten de hamburgers te bakken welke we nog steeds niet burgemeester hadden gemaakt. Al snel zit iedereen onder het genot van een brandende zon te genieten van een heerlijk broodje hamburger. We hebben nog wat ketchup over van de KFC en dat komt nu goed van pas. Na het broodje hamburger rijden we weer verder. Na ongeveer een uur te hebben gereden komen we bij het Lipno meer. We zien een team hier stoppen naar wij vermoeden om lekker een stukje te gaan zwemmen. Ook wij hebben hier wel zin in en zodra we de kans krijgen parkeren we de auto bij het meer. We moeten hiervoor over een stukje fietspad en parkeren   de auto hier naast een andere carbagerunner. Bijna iedereen neemt hier een verfrissende duik. Tjeerd is de enige die niet gaat zwemmen. Ik zwem in een onderbroek die ik eerder deze week heb aangehad en JD heeft zelfs een zwembroek mee. Achter de auto kleden we ons weer om en na 20 minuten zijn we weer gereed voor het vervolg van de etappe. Albert geeft JD hier zijn eerste echte les terrein rijden, we rijden dan ook niet over het fietspad terug maar nemen het weggetje omhoog waar we geparkeerd hadden. Het gaat JD erg goed af en al vrij snel zitten we weer op de weg om onze route te vervolgen.  We zitten nog maar net in de auto of we zien de auto staan van de 1e opdracht. We nemen hier met beide camera's diverse foto's zodat er in order geval 1 goede bij moet zitten.  We rijden weer verder en besluiten om toch om te rijden voor de bier opdracht... Hiervoor moeten we alleen weer een stukje terug omdat we in eerste instantie te ver zijn gereden.

 

18 juli 18:00

 

We rijden naar het plaatsnaam bordje voor de foto. We besluiten onderweg om niet dezelfde weg terug te rijden. Bij het plaatsnaam bord aangekomen staan er al veel meer carbagerunners een fotootje te nemen. We nemen onze foto en vervolgen met onze alternatieve route. De natuur in Tsjechie is onderweg weer erg mooi en de wegen zijn hier ook weprima. De verveling begint onderweg toe te slaan en we hebben eerder op de dag al een  nieuwe manier bedacht om een vlieg te martelen, deet (mugge melk ) op de vlieg spuiten. Na de stop krijgen we de kans om de nieuw bedachte vliegen marteling toe te passen. Het experiment slaagt, nadat de vlieg is geraakt kan deze niet meer vliegen. We besluiten de vlieg vervolgens uit zijn lijden te verlossen. Onderweg blijven we zoeken naar een voor portier. Helaas zonder succes, wel scoort Jonan nog een Skoda symbool waarmee hij Albert de ogen uitsteekt. We besluiten om  De route gaat door allemaal mooie weggetjes door de bergen en de bossen, Jonan zit aan het stuur en hij lijkt wel eens te vergeten dat hij niet alleen in de auto zit.  Achterin worden we van de ene naar de andere hoek geslingerd wat natuurlijk niet erg prettig is. Bijna aan het einde van de route komen we nog een sloop plaats tegen waar allemaal oude deuren liggen we doe nog een laatste poging. Helaas de eigenaar is 4 jaar geleden gestopt en ziek. We besluiten dan ook maar om verder te rijden. Ongeveer 10 minuten later arriveren we bij de finish. 

 

18 juli 23:30

 

Bij de finish aangekomen krijgen we 5 bandjes voor het festival terrein, hier moeten we ons ook afmelden en we krijgen aangewezen waar de camping is. Omdat we nog niet hebben besloten op de camping te blijven parkeren we eerst de auto en gaan ons daarna afmelden. aangekomen op het festival terrein aangekomen zien we de eerste deur al staan. We maken eerst een groepsfoto welke als het goed is morgen op facebook staat. Daarna leveren we onze opdracht in. De eerste en laatste 8 punten, we eindigend dus niet op de 0. We gaan eerst even een lekker biertje drinken wat wij vinden wel verdiend te hebben als je 3311 KM in 5 dagen hebt gereden. En dan te bedenken dat we morgen ook weer gewoon een dikke 700KM in de auto zitten. Tijdens het 1e biertje besluiten we geen hotel te nemen maar ook de laatste nacht op de camping door te brrengen. We nemen nog een biertje, halve liter en lopen daarna terug om de tent op te zetten. We vinden al gauw een mooi plekje tegen het schrikdraad aan op de rand van de camping. Na het tent opzetten lopen we terug en pakken we wat te eten. We drinken nog wat, luisteren naar de uitslagen en breien er omstreeks 23:30 een einde aan.

 

De carbagerun 2014 is voor ons ook tot een einde gekomen. We hebben in deze week enorm veel plezier gehad. Als je er van de buitenkant tegen aan kijkt dan denk je echt met een stel idioten te maken te hebben. Maar carbagerunners zijn vriendelijke sociale mensen die een ander ook zijn pleziertje gunnen. Het is dan ook heel prettig om hier 5 dagen lang een onderdeel van te zijn geweest. Het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Dat je 5 dagen lang met elkaar in een auto moet doorbrengen is ook niet zo erg. Voor mij is het dan ook een fantastische ervaring die mij op plaatsen heeft gebracht waar ik anders nooit zou zijn geweest.

{gallery}CarbageRun/Reisdagen/1807{/gallery}


622.4 km, 00:04:16