Volle bak vandaag: 19 punten. Dat brengt ons totaal boven de 50 punten. Misschien wel goed voor een plaatsje in de top 10! En we zweefden nog in de roes van de laatste opdracht: regel twee Zweedse dames voor een sollicitatietest.

We hebben geen enkele moeite gespaard om dit te regelen. Eerst iedereen in en om het plaatselijke winkelcentrum van Norrköping geprobeerd, vervolgens bij alle huizen in de naburige woonwijk aangebeld. Het was al snel raak. Monica: “you have made me curious about this race”.  Na het avondeten ging ze mee! Dat was mooi, want dat gaf ons 20 minuten om nog iemand te zoeken. Op de valreep kwamen Emilie en haar moeder aanlopen. Enige smeekbedes verder wilde ze wel mee!

Wat een entrée maakten we: Jacko en Frank als lakijen op de treeplanken van de Disco. Monica en Emilie op de snel schoongemaakte stoelen, Jonan, als chaperone en Marcel als chauffeur. Met alle sirenes en lampen aan kwamen we over de finish. De menigte week respectvol uiteen. De rode loper werd uitgerold.

En toen de Zweedse sollicitatietest (de dames in kwestie gaan met hun gezicht naar de muur staan en als hun borsten de muur raken voor de voeten, aangenomen!). Met een grote boei van schaamte nam jurylid X de sollicitatieprocedure af. En wat denk je: allebei aangenomen. Hoppa, 14 punten voor team Jiskefet.

 

En omdat we op weg naar Norrköping de Disco al op een Scania oplegger getakeld kwamen er nog eens 5 punten bij.

Wat een bijzondere dag zo. We begonnen wat later dan op de andere dagen: we moesten immers eerst het briljante huisje nog schoonmaken en zoiets duurt toch altijd langer dan gepland. Maar uiteindelijk reden we om half 9 met nieuwe opdrachten en vol goede moed Mora uit. De route was bijzonder mooi, maar weinig uitdagend. Zweden in een prachtig land maar veel wegen zijn afgesloten. Toch hebben we voor het eerst sneeuwkettingen moeten gebruiken.

 

‘s Avonds was het eindfeest. Lekker ontspannen sfeer, collega chauffeus werden met het uur zatter en we hebben met Jan en alleman bijgekletst over leuke, spannende en rare momenten. En natuurlijk kan onderstaande foto niet ontbreken: zo was het tenslotte ook allemaal begonnen deze race!

 

Iedereen bedankt voor de hulp bij de opdrachten en Albert bedankt voor de betrouwbare auto. Veel van de lampen werken nog. Tot volgend jaar!

 

 

Finischfoto met onze Zweedse sollicitantes..